dimecres, 29 d’abril de 2015

Tenim un gran equip

No cal ser republicà, com jo, per entendre que el govern d’una ciutat no depèn exclusivament de la persona que es posa davant d’un projecte. En el cas d’Esquerra Republicana, després d’un procés d’eleccions primàries obertes al conjunt de la ciutadania, els electors van voler que fos jo qui encapçalés la nostra llista electoral.


Molt gustosament em torno a posar al davant del projecte republicà i, com he manifestat aquestes últimes setmanes, per última vegada. No estaria tranquil si no estigués convençut que aquest projecte no té res a veure amb un lideratge individual, sinó que es fonamenta amb una tasca col·lectiva, que tindrà una ferma continuïtat en el temps. Un projecte col·lectiu no es fa en dos dies ni desapareix perquè aquell que l’encapçala deixa el seu lloc a altres companys que el relleven.

La voluntat d’Esquerra Republicana sempre ha estat obrir el nostre projecte al conjunt de la ciutadania, i per això hem volgut fer un programa electoral participatiu, i per això incorporem independents a la nostra llista, i per això ja fa uns anys que treballem amb la plataforma “JuntsxOlot”, i per això hi ha molts companys que no apareixen a les llistes però que ens donen suport de maneres ben diverses.

Un projecte de ciutat ha de ser així: col·lectiu i obert.

Això a banda, estic molt tranquil perquè estic convençut que hem pogut dissenyar una llista electoral ben completa amb la qual podrem formar un gran equip de govern per a la nostra ciutat. Com que de vegades a la premsa  només apareix el cap de llista, sovint passa que no es valora prou l’equip que hi ha al costat. És en aquest sentit que m’ha fet il·lusió poder penjar aquest post que em serveix per explicar per què penso que l’equip de persones que presentem és el millor equip per formar govern a Olot. Un equip divers, amb gent jove i amb gent més experimentada, amb gent d’idees i energies renovades al costat de companys amb una llarga trajectòria... L’equip ideal:

M’acompanya en el número 2 de la llista l’Anna Barnadas, que ha ocupat càrrecs de responsabilitat i de gestió en els seus centres de secundària i en la secció garrotxina de la UNED. És una cara nova en la política, però amb una formació ben sòlida, llicenciada en Biologia i Màster en Gestió Ambiental en l'àmbit municipal.

En el número 3 repeteix la Clara Casanovas que té una llarga experiència com a regidora en els últims cinc anys a l’Ajuntament i també en la gestió orgànica d’ERC perquè, des de fa quatre anys, és la presidenta de la secció local.

En quart lloc tenim una altra cara nova, en Josep Quintana, conegut activista cultural olotí, responsable en l’organització de diversos esdeveniments arrelats a la nostra ciutat, com el festival musical “El Mini”. És llicenciat en Publicitat i màster en Recerca en Humanitats.

Repeteix en els primers llocs de la llista d’ERC, en aquest cas en el número 5, en Lluís Juncà, responsable del gabinet de comunicació de l’Oriol Junqueras i amb una més que sòlida formació acadèmica: enginyer de Telecomunicacions, graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració i MBA d’ESADE. Serà una peça clau en la gestió del nou consistori cap a la transició nacional.

En sisè lloc tenim un altre històric de la secció local, en Manel Mitjà, que havia estat president de la secció local durant molts anys i que continua formant part de l'executiva local amb tasques de finances. És tècnic d'hisenda, llicenciat en Geografia i Història i actualment també és professor de la secció de la Garrotxa de la UNED.

En setè lloc presentem l'actual portaveu de les JERC d'Olot. Ja fa uns quants anys que està desenvolupant aquesta tasca de coordinació de manera admirable i compaginant-la amb la seva formació universitària. En aquests moments, està acabant l'últim curs del grau de Ciències Polítiques i Gestió Pública.

Tot seguit, en el número 8, presentem una altra històrica d'ERC, la Meius Ferrés, que ha format part, i ho continua fent, de diverses activitats culturals de la nostra ciutat. És llicenciada en Filologia Catalana i especialista en xarxes socials; de fet, en la seva actual tasca a la UdG s'encarrega de la comunicació digital de la universitat.

Com a número 9, hi tenim la Laila el Gamouchi, una coneguda treballadora familiar especialment vinculada al món dels serveis socials i d'atenció a les persones.

En desè lloc, trobem l'Albert Nogué.  Metge i Diplomat en gestió hospitalària. Màster en bioètica i dret. Màster en gestió de la Qualitat.

I, per tancar l'onze inicial, em fa molt de goig poder presentar en David Muñoz de León, el més jove de la candidatura amb 21 anys, que conec des que tenia 12 anys. És un exemple de superació i progrés; d'aquells alumnes que han hagut de compaginar els estudis universitaris amb la feina i que actualment es troba en els últims cursos del grau de Llengües i literatures modernes (francès i català) a la UB.


I seguiríem amb la Montse Turró i en Josep Granados, i en Pau Puigdevall i la Laia Berenguer i... I així fins a 31 candidats i tota la resta de companys i amics que ens volen donar un cop de mà. Tots ells olotins i olotines molt ben preparats i que tenen ganes d'aportar el seu granet de sorra per millorar la ciutat, per fer un Ajuntament més obert, un Olot més just i un país més lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada