diumenge, 1 de febrer del 2015

Alguns apunts sobre el Ple de gener

Encara que inicialment no ho hauria semblat, va ser un Ple mogut, suposo que la proximitat de les eleccions municipals i fa molt, i ho haurem de patir fins al maig...

Una modificació de crèdit purament tècnica va portar el primer debat. 50.000 euros per dirigir el projecte, un projecte interessant i engrescador de debò, de la residència cultural són molts euros, però ja estaven contemplats en el pressupost anual i aquí només es tractava de canviar-los de capítol. Ens vam abstenir, com en l’aprovació del pressupost en curs.

Alguns grups van remarcar que era una bona notícia que l’Ajuntament pogués pagar el 24% de la paga del 2012 que es va retenir als treballadors. Ni els treballadors municipals d’Olot tenen culpa de la crisi, ni han de pagar justos per pecadors. L’Estat “permet” pagar aquesta fracció “per imperatiu legal”, perquè ha perdut diversos plets interposats pels representants dels treballadors. No és una bona notícia, la bona notícia seria que es recuperés el seny i que no fessin pagar els plats trencats a qui menys culpa té; la bona notícia seria que es pagués tota la paga retinguda.

Unanimitat en l’aprovació definitiva del Pla d’Usos del Firal. El soroll mediàtic és el que va fer més rebombori en aquest tema, però la coincidència de tots els grups deu voler dir que el Pla té la seva lògica. El tema era que els veïns del Firal havien demanat que es regulessin les actuacions que s’hi fan al llarg de l’any perquè estan cansats de trobar-s’hi “sorpreses”. Nosaltres vam remarcar el magnífic paper que tenen les nombroses entitats existents en el teixit social olotí, que ens caracteritza i que ens fa una societat activa. Entenem que vulguin fer tot tipus d’actes, i els animem a fer-ho. Però nosaltres pensem que això no col·lideix amb el Pla d’Usos del Firal, que simplement regula quins actes s’hi poden fer i quins no; i, per als que no es puguin fer al Firal, es tracta de buscar un espai alternatiu. No creiem que sigui tan complicat. En bé de tots.

La sala era plena de veïns del barri de l’Hostal del Sol, encara que alguns no se n’haguessin assabentat i que no hi hagués cap punt directament relacionat en l’ordre del dia. És fàcil d’entendre: segons la proposta de variant que ha publicat el Ministeri, els volen fer passar una autopista davant dels morros. Des d’ERC pensem que hem de ser més ferms en aquest tema, i no només pels veïns de l’Hostal del Sol, sinó per bé de tot Olot: cal fer la millor variant perquè serà irreversible, per a tota la vida, si ara acceptem renunciar al túnel que passi per sota la serra de Sant Miquel del Mont perquè resulta molt car, ens en penedirem tota la vida.


I electoralisme... PxC va demostrar la seva islamofòbia, un cop més, i que es posen molt neguitosos quan els parles de feixisme i franquisme. PSC va presentar una moció per reclamar que la Generalitat subvencioni les escoles bressol en la mesura a què s’havia compromès. Hi estem, d’acord, i tant! I quan fem un pressupost que no depengui dels límits que ens imposa el ministre Montoro, quan fem els pressupostos de la República Catalana, segur que ho podrem posar a la pràctica. Benvinguts al club!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada