diumenge, 27 d’octubre del 2013

ABSTENCIÓ D’ERC EN ELS PRESSUPOSTOS DEL 2014 DE L’AJUNTAMENT D’OLOT

De vegades és complicat apostar per la governabilitat, però hi ha moments que, donades les circumstàncies, és millor fer-ho, per bé de tothom:

Com hem fet en els últims anys, des de la nostra posició actual com a grup minoritari a l’oposició, la nostra intenció és que els pressupostos puguin prosperar i per això intentem pactar uns mínims acords amb l’equip de govern de CiU-RCat. Això no vol dir que estiguem d’acord amb tots els aspectes que contenen els pressupostos que presentarà l’equip de govern perquè, de fet, hi ha molts punts que ens separen.

Estem treballant des del mes de juliol i agraïm la predisposició al diàleg de l’equip de govern. Som conscients que sovint són temes que no incorporem nosaltres en exclusiva, però pensem que val la pena que quedin especificats per garantir que s’intentin complir al llarg del proper exercici.

1) No incrementar la pressió fiscal més enllà de l’IPC: Sembla que es podran congelar la majoria d’impostos, però cal recordar que es tracta del capítol més important d’ingressos de la corporació i que cal ser molt curosos perquè els pressupostos puguin ser viables. En aquests moments difícils a tots ens agradaria reduir la pressió fiscal, però llavors potser l’Ajuntament no podria donar els serveis que està oferint.

2) Hospital Vell. Demanem una assignació especial per treballar un pla participatiu sobre els futurs usos de l’actual hospital. Cal estar preparats pel trasllat al nou hospital tenint clar què volem fer a l’Hospital vell. Queda inclosa una partida en els pressupostos del 2014, nosaltres seguirem treballant perquè es prioritzi el procés participatiu.

3) Sant Miquel: Elaborar un “pla de barri” especial, que inclogui Sant Miquel, les Mates i les Tries, amb una previsió d’actuacions estructurals seqüenciades per als propers anys, a executar a mesura que sigui possible; més enllà de les intervencions que es puguin fer relacionades amb els educadors, mediadors o equips de neteja, que s’haurien de reforçar. Els diversos regidors implicats hi estan treballant.

4) La Moixina: Revisar la situació de la vegetació i l’arbrat de tot l’entorn, especialment la propera als camins d’accés. Regularitzar-ne els usos, fer un pla de neteja i recollida d’escombraries i il·luminar la carretera amb uns llums adequats a la zona. Ens consta la voluntat de l’equip de govern, però també les dificultats que imposa el Parc Natural.

5) Pla d’usos Firal: D’acord amb els veïns de l’entorn, redactar un pla d’usos del Firal i d’intervencions puntuals sobre el paviment i l’arbrat, mentre no es pugui tirar endavant la reforma definitiva.

6) Escoles bressol: Elaborar un pla d’actuacions per fer més atractiva l’oferta de places de les escoles bressol municipals, d’acord amb les direccions dels centres, i prioritzant la reducció de costos per a les famílies usuàries.

7) 1714: Col·laborar, amb una dotació econòmica especial, amb els actes que es puguin fer durant l’any vinent a Olot en commemoració dels 300 anys de l’Onze de Setembre. Potser caldria pensar en un recordatori (placa, monument, ...) a la plaça de l’Onze de Setembre. De moment està previst un programa d’actes, però encara no ens hem sortit amb el tema que quedi un recordatori de la commemoració. Hi seguirem treballant.

8) Memòria històrica: Treballar en la dignificació de la fossa comuna i la construcció d’una de nova en el cementiri municipal. Sembla que, finalment, ha quedat aclarit on era l’antiga fossa comuna i que se senyalitzarà com pertoca.

9) UEO: Acordar, amb la fundació Joan Agustí, les actuacions pertinents en els camps del Morrot i a l’estadi municipal, especialment importants per l’ascens històric de l’entitat a 2a B i perquè mai no s’han fet actuacions d’importància, més enllà dels vestidors que ja han quedat obsolets. De fet, la concentració d’equipaments de futbol base ja estava prevista en el MIEM per al període 2013-15. Cal tenir present el paper de cohesió i formació social que implica el món del futbol.

10) Energies alternatives: elaborar un pla d’incorporació d’energies alternatives, que n’inclogui l’ús en tota obra nova o reforma. Ens costa arribar al compromís d’elaborar un pla, però també ens consta que l’equip de govern és prou sensible en aquest tema.

11) Passos vianants: reforçar el pla de millora de senyalització i il·luminació dels passos de vianants, amb una dotació concreta en els pressupostos. Es manté la línia de subvencions que se segueixen des dels últims anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada