diumenge, 22 de gener del 2012

Olot: pista de gel?


D’entrada, tot són dubtes. La casualitat ha fet que ens hàgim posat tots d’acord per aplicar la solució genial per revitalitzar els nostres centres comercials o hi ha alguna cosa estranya en el fet que moltes ciutats catalanes plantegin una pista de gel per al període comercial de Nadal?


Els costos són assumibles? La despesa energètica és excessiva? L’ocupació d’un espai públic per un equipament privat és lícita? El cost de l’ús de la instal·lació és discriminatori per a una part de la societat? Cal?

Anem al gra: en el seu moment, ja vaig comentar que esperaria a fer-ne una valoració un cop l’equip de govern fes un balanç definitiu dels comptes.

Doncs bé, si hem de creure el que ens diu la regidoria de promoció econòmica (i no tenim cap motiu per no creure’ns-ho), l’èxit ha estat absolut: la pista ha servit per atraure públic al centre de la ciutat i ha dinamitzat l’ambient comercial al llarg d’aquest període; l’afluència de públic usuari ha estat més gran del que s’havia comptat, de manera que l’explotació ha tingut beneficis prou grans per cobrir les despeses de manteniment i de generació elèctrica (i fins i tot per pagar la taxa municipal d’ocupació de la via pública)... O sigui, que a l’Ajuntament no només no li costa un cèntim, sinó que encara ingressa quatre calerons.

Punts negatius? Sembla que el consum elèctric ha estat inferior a l’esperat, de manera que l’impacte mediambiental també ha estat menor. És a dir, en aquest sentit, un dels possibles peròs acaba molt limitat.

Potser el gran inconvenient és que l’Ajuntament promogui una activitat que només poden utilitzar aquells que tenen unes certes possibilitats econòmiques. Amb això sí que hi estic d’acord i, en aquest sentit, no puc deixar de ser crític. Caldrà pensar en alternatives de cares a la possibilitat de repetir l’experiència en propers anys. Però també hem de tenir present que no tot el que promou l’Ajuntament és gratuït i no per això s’ha de deixar de programar: una obra de teatre, una publicació, també demanen que es compri l’entrada o que es pagui el preu fixat. Una hora de patinar també és normal que tingui el seu cost. Ara: això no treu que s’hagin de buscar solucions per evitar greuges entre els ciutadans.

En definitiva, si les coses són realment així, no puc deixar de constatar que la instal·lació de la pista de gel ha estat un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada