divendres, 27 de gener del 2012

Josep Moragues: primer Ple de l'any a Olot


Temes interessants, però que han portat poc debat. L’adhesió a la Xarxa de poblacions que tenen obra d’Emília Xargay, les subvencions a entitats, la compatibilitat de treballadors de la Brigada amb altres feines, la modificació de dos aspectes del POUM...


El debat s’ha produït en temes més “polítics”, que no pas de “gestió”.

S’havien de ratificar els estatus de l’associació de Municipis per la Independència. Cap novetat, evidentment: PP i PxC han votat en contra; el PSC s’ha abstingut; ERC i CiU hi han votat a favor. Hem aprofitat per referir-nos al cas escocès i demanar els mateixos valors democràtics que imperen al Regne Unit; alhora, hem remarcat que els més de 7.000 olotins que van votar a favor de la independència en la consulta de l’abril del 2010 avui serien majoria absoluta en el consistori i, per tant, actuacions en aquest sentit estan més que legitimades.

L’altre punt de debat s’ha produït arran de la moció presentada per l’Assemblea Independentista de la Garrotxa en el sentit d’homenatjar el general Moragues. Un altre cop, PP i PxC hi han votat en contra, així com CiU (han explicat que complir les sol·licituds de la moció se’ls feia molt complicat econòmicament i legalment). ERC i el representant de RCat a l’equip de govern hi hem votat a favor: no ens valen els arguments d’”ara no toca, que hi ha crisi!”; recordar la nostra història, els lluitadors per la llibertat, és imprescindible. I, és clar, he aprofitat per citar el poema de Guimerà, “Lo cap d’en Moragues”:

Viatger, vingues d'on vingues
si tens lo cor honrat
flecta els genolls i prega,
com fill davant lo cap
del pros Josep Moragues,
lo nostre general.

El PSC s’hi ha abstingut: diuen que no troben bé que acceptem portar a Ple mocions que no porten enlloc, perquè no afecten Olot, i que, en properes ocasions, prendran el mateix criteri: abstenir-s’hi.

En el torn de preguntes, la Clara ha demanat per la font del carrer de Sant Pere Màrtir i per l’estat deplorable del Firal: ja entenem que no s’hi pot fer una actuació integral, per motius econòmics, però tampoc es pot abandonar de la manera que s’ha fet.

El PSC ha coincidit amb nosaltres en el tema del Firal. També s’ha queixat de la publicitat que promou el consum d’alcohol en festes organitzades en equipaments municipals i, finalment, ha reclamat que es dediquin els plens a parlar de temes que afecten Olot i no pas de temes més “generals”.

L’alcalde ha respost que els temes de país són temes que ens afecten directament i que no és perdre el temps dedicar el debat dels plens a qüestions més generals que, en el fons, també ens afecten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada