divendres, 13 de gener del 2012

Mig any de govern municipal a Olot

(Valoracíó del Grup Municipal d'ERC publicada en la premsa local)


Quan CiU va presentar la seva anàlisi dels primers 100 dies de govern ja vam remarcar que ens semblava una valoració precipitada, especialment havent-hi els mesos d’estiu pel mig. Ara que portem mig any i que CiU ha presentat el seu Pla de Govern pensem que ja tenim prou elements per expressar la posició d’ERC sobre el nou govern olotí. Podem dir, d’entrada, que no coincidim amb les línies bàsiques dels seus plantejaments; però no volem deixar de manifestar com a positiva la voluntat de l’equip de govern d’incorporar-hi aportacions d’altres grups (com vam poder fer, per exemple, en els pressupostos per al present exercici).

De fet, ERC ho hem anat manifestant sempre que hem pogut al llarg de tots aquests mesos. En el seu moment, vam comentar el nostre distanciament respecte al model gerencial de gestió que presentava el nou govern. Encara és aviat per avaluar-lo definitivament, però el sobrecost que suposa ja el vam exposar en el seu dia, així com les nostres discrepàncies respecte al paper que han de tenir els regidors electes. Pel que fa a les despeses, ens sembla molt positiu que s’intentin implantar mesures d’estalvi, però això no pot anar contra la seguretat ciutadana ni la qualitat del servei (en aquest sentit, per exemple, vam demanar que es replantegessin l’apagada semafòrica nocturna). De vegades, mesures d’estalvi d’aquest tipus col·lideixen amb altres despeses que des d’ERC qualifiquem com a innecessàries, com la contractació d’una empresa externa per assessorament en matèria de comunicació.

En les darreres setmanes, hem observat com les línies del Pla de Govern tendeixen a desentendre’s de determinats organismes que, fins ara, havien fet una feina prou important per a Olot. No ens agraden els dubtes sobre el futur de la Fundació d’Estudis Superiors (d’entrada, se n’ha reduït el pressupost i s’han eliminat cicles de xerrades) o del Museu dels Sants. Tampoc no vam votar a favor de traspassar els serveis del Consell Municipal de Cooperació i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa perquè entenem que aquesta operació s’emmarca en la substitució de l’IMPC per una mena de consorci de promoció comarcal que no veiem viable. Sempre hem defensat la reconversió de l’IMPC, però no pas la cessió de la promoció econòmica olotina a un consorci amb visió comarcal.

També tenim molts dubtes sobre el futur del Barri Vell. Sembla que es deixarà de banda el viver d’empreses de Ca la Bouera i no sabem què passarà amb Can Tané. Ara: no hem de deixar de remarcar que ens semblen positives algunes actuacions per dinamitzar-ne el comerç o els treballs per portar estudis universitaris a la nostra ciutat. De totes maneres, pensem que s’ha de tenir un full de ruta ben definit per el nucli històric de la nostra ciutat

Per acabar, i per no entrar en més detalls, també tenim dubtes sobre el futur de la plaça Mercat. En el nostre programa electoral defensàvem, tocant de peus a terra, una reforma de la plaça d’acord amb les possibilitats de la ciutat i amb les necessitats dels placers. El govern de CiU treballa amb la possibilitat de fer un edifici de nova planta. Seguim tenint dubtes perquè si finalment aquest projecte no acaba de tirar endavant haurem perdut un temps preciós per avançar en aquesta reforma tan necessària per dinamitzar el centre de la ciutat.

Les divergències de base són, doncs, nombroses, com hem anat posant de manifest al llarg dels diversos plens que s’han esdevingut en aquests mesos. Tot i així, com vam manifestar el mes de juny en la presa de possessió de l’actual consistori, seguim estenent la mà al govern de CiU per col·laborar en tots aquells temes que creiem positius per al futur d’Olot, des d’una visió constructiva de la nostra ciutat. Volem ser una oposició útil, volem defensar el nostre futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada