dissabte, 11 de juny del 2011

Nou consistori a Olot

Avui hem fet a Olot, com a la resta de Catalunya, el ple de constitució del nou consistori. No he presentat la meva candidatura per a alcalde. La gent d’Esquerra teníem clar que els resultats no eren per treure pit, que la gent ha optat pel retorn a CiU, i així ho hem volgut fer notar votant en blanc. Malauradament, en aquesta constitució del consistori, respecte a fa quatre anys, hi ha hagut menys regidors que han promès el càrrec “per imperatiu legal” i més que han jurat el càrrec, en comptes de prometre’l. I això que tothom diu que avui som més independentistes que fa quatre anys...

Aquesta és l’explicació de vot del nostre grup:

Defensa del vot d’ERC en l’elecció de l’alcalde (2011)

Quan ens presentàvem a les passades eleccions ho fèiem, com sempre, amb la voluntat de rebre prou suport popular per optar a l’alcaldia. Els resultats no ens han acompanyat i pensem que no seria lògic mantenir aquesta posició. Treballarem per millorar aquests resultats. Pensem que els valors que defensa Esquerra Republicana de Catalunya, una esquerra integradora, independentista i de progrés, haurien de tenir una representació més nombrosa en aquest consistori. Malgrat això, volem agrair a tots els olotins que ens han votat i ens han donat la possibilitat, a la Clara i mi mateix, de poder tornar a representar a tots els olotins a l’Ajuntament. Treballarem, com sempre hem fet, no només pels que ens han votat, sinó per tots, treballarem per Olot.

Pensem que els olotins han expressat democràticament la seva voluntat que en Josep M. Corominas sigui el proper alcalde. El nostre vot en blanc, doncs, correspon a aquest criteri. No hem arribat a cap acord amb el grup de Convergència i Unió i tampoc no és la nostra intenció arribar a un acord de govern. El grup d’Esquerra Republicana, com ja vam fer en l’anterior mandat, treballarem des de l’oposició amb total llibertat, donant suport a totes aquelles propostes de l’equip de govern que s’adiguin amb el nostre programa, fent propostes en positiu i oposant-nos en la mesura de les nostres possibilitats a tots aquells temes que no segueixin els nostres criteris de progrés.

Volem aprofitar aquest moment per recordar que, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, d’aquest consistori sortirà un govern en minoria que haurà de comptar amb els altres grups per tirar endavant les seves propostes.

Malgrat els resultats que hem comentat, doncs, la situació no s’allunya gaire de la que havíem defensat com a ideal durant la campanya electoral: ara ens cal treballar JUNTS per Olot. Comencem un període molt important per al futur de la nostra ciutat i, en la mesura que siguem capaços de treballar tots junts, ens en sortirem.

Així doncs, presentem el nostre vot en blanc en aquesta elecció del proper alcalde d’Olot amb la voluntat d’estendre la mà al futur equip de govern en totes aquelles propostes que considerem positives per a la ciutat, amb el convenciment que tenim quatre anys engrescadors per endavant i amb la il·lusió que al final d’aquests quatre anys puguem dir que tenim un Olot millor.

Per això mateix, volem acabar desitjant-nos a tots plegats, i especialment a l’alcalde i al seu equip de govern, que tinguem un bon mandat.

Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada