divendres, 20 de maig del 2016

Sí, els correbous són el passat

Ple de maig: comencem felicitant el CPAO pels seus èxits i animant la UEO en aquests moments complicats. Des d’ERC sempre hem defensat que l’esport és un actiu important per a la nostra ciutat i que s’ha de posar en valor. Si som capaços de generar un projecte atractiu, aquesta és una gran opció de futur: no només de cohesió social i de salut i benestar individual, sinó també de dinamització econòmica i de creació de llocs de treball. Olot no pot perdre una oportunitat com aquesta. Seguirem treballant-hi, tot i que des de l’oposició amb un govern amb majoria absoluta és més difícil.



I si l’esport, la natura, les energies renovables i la salut és el futur, “tradicions” com els maltractament als animals són el passat, un passat que cal suprimir al més aviat possible. La Fundació Fauna va presentar una moció al Ple perquè tots els regidors es posicionessin sobre la consulta que ha aprovat l’actual equip de govern per a la supressió dels correbous a Olot. En Lluís Juncà, com sempre hem dit, va explicar que fer una consulta era un acte de covardia de l’equip de govern per no haver de prendre una decisió que és necessària encara que pugui ser impopular. Tot i així, i com que la consulta ja està convocada, ERC-JxO farem una crida a la participació, perquè com sempre que demanem a la ciutadania que es posicionin volem que la participació sigui al més alta possible, i demanarem que el sentit del vot sigui SÍ a posar fi al maltractament dels animals. Una societat moderna, del segle XXI, no es pot permetre segons quins espectacles.

També vam aprovar la creació d’un espai de coworking (cotreball), amb la prioritat d’ubicar-lo al barri vell. Per fi comencen a donar-nos la raó després de molts anys de batallar-hi! Espais que fa anys que funcionen a tot Catalunya i que són un incentiu (si hi creus i intentes dinamitzar-ho al màxim) en la creació d’ocupació. És un primer pas, s’hi ha d’apostar, i s’ha de seguir en la línia del viver d’empreses perquè, des de les administracions, és absolutament imprescindible que ens capfiquem per ajudar els joves emprenedors que ho tenen difícil en els moments inicials dels seus negocis o de les seves idees. Aquí també tenim molt espai per recórrer i seguirem impulsant-ho. ERC-JxO sempre hem manifestat que l’entorn del mas les Mates i la caserna dels bombers pot ser un espai ideal per a un viver d’aquest tipus. No ens aturem, doncs, en el coworking.

I com que quatre hores donen per molt, van sortir molts més temes: el soterrament de línies elèctriques, la compra d’un terreny al barri de Sant Miquel, l’aprovació definitiva (un any després! Hi havia una certa paràlisi en les administracions catalanes?) del Pla de Mobilitat Urbana, etc.

Vam acabar demanant com estava el tema de la plaça de l’antic aparcament del supermercat de Sant Miquel i l’acord amb els veïns perquè l’entrada al nou basar fos per un altre carrer i es pogués suprimir la marquesina que ocupava la plaça. La resposta va ser que tot anava com estava previst i que a començaments de juny se suprimirà aquesta marquesina. Veurem...


I moltes coses més que podeu seguir fil per randa en els vídeos dels plens que podeu trobar en el web de l’ajuntament www.olot.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada