dissabte, 23 d’abril del 2016

Ple de Sant Jordi

Llarg, llarg... i amb poca substància...


Hi sintetitzo els temes que crec més rellevants:

Modifició de crèdit: gairebé un milió! Però, tot s’ha de dir, dos terços del superàvit de l’any passat. Nosaltres ja havíem demanat que es tingués en compte el PIAM de Sant Miquel, però res de res. A més, també hi havia una partida pels camps del Morrot, quan havíem acordat que calia ser ambiciosos i plantejar la proposta de les Planotes. En fi, hi vam votar en contra. Aquest mandat, l’equip de govern no té gaire interès a acordar aquests punts amb els partits de l’oposició.

Molt d’acord amb les subvencions als ateneus centenaris perquè puguin eliminar les barreres arquitectòniques, però també havíem demanat que els preus públics de les escoles bressol, de música i d’expressió es reduïssin i tampoc és el cas... També hi vam votar en contra.

Una altra vegada va arribar una mínima revisió del text del POUM per desafectar els terrenys de la llera dreta del Riudaura. A veure si és l’última! De totes maneres, seguim preocupats per les urgències per tirar endavant la variant com sigui. Com sempre, nosaltres diem que és imprescindible, però que no podem arruïnar un barri. No acceptarem una traça sense el túnel de l’Hostal del Sol, amb una afectació tan greu per als veïns, per a la ciutat i per a uns espais que formen part d’un Parc Natural.

En l’apartat de mocions, vam aprovar la de la Garrotxa pel Sàhara, reclamant un referèndum que sigui la via de solució del drama que fa dècades que viuen els saharauis. Nosaltres vam presentar dues mocions:

La primera, demanant una comissió de seguiment de l’aplicació del Pla d’Energies Sostenibles i que es donés compte al Ple de l’execució de les actuacions. L’equip de govern hi va votar en contra... Es veu que no els agrada això de donar compte públic al Ple...

També vam presentar una moció perquè l’Ajuntament d’Olot, ja que és “ciutat educadora”, s’incorpori al col·lectiu de “viles grogues” en defensa de l’ensenyament públic i perquè els municipis tinguin molt de pes en l’elaboració del model educatiu de la futura República Catalana. Es va aprovar amb l’abstenció del PSC: es veu que això de “República Catalana” no els acaba de fer el pes.


I, com que ja eren les onze de la nit, ho vam deixar estar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada