divendres, 23 de desembre del 2011

Novetats a l'últim Ple de l'any


Ahir van tenir novetats en l’últim Ple de l’Ajuntament d’Olot: la primera novetat va ser que la gent d’ApG transmetia en directe el Ple per internet; suposo que per commemorar-ho l’alcalde va tenir el primer lapsus des del juny quan es va referir al “consistori” com a “consultori”.

Deixant de banda les bromes, el Ple no va tenir aspectes gaire rellevants. ERC vam ser els únics que ens vam abstenir en l’encàrrec de gestió al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa del Servei d’Atenció a les Dones i dels temes de Cooperació i Solidaritat que fins ara venien desenvolupant l’IMPC i el Consell Municipal de Cooperació. Tothom va defensar que cal evitar duplicitats que impliquin despeses innecessàries.

És clar que nosaltres també defensem l’estalvi, però vam comentar que no tots els serveis que ofereix l’Ajuntament es poden traspassar a un Consorci amb el Consell Comarcal. Vam aprofitar per fer referència al nou ens de promoció econòmica que es vol crear a la Garrotxa. Com que defensem una visió pròpiament olotina, més enllà de la necessària inclusió en una voluntat comarcal, ens vam abstenir en els dos punts. La resta de grups hi va votar a favor.

També vam votar a favor (juntament amb CiU i PP) de la modificació del Reglament d’Organització Municipal que va en la línia d’augmentar la participació ciutadana. PxC hi va votar en contra, amb una aferrissada defensa. El PSC es va abstenir tot defensant que aquesta modificació no portava enlloc i que era només una qüestió d’imatge de l’equip de govern.

L’últim punt polèmic va ser l’acord amb els propietaris dels terrenys de l’illa hospitalària. El PSC hi va votar en contra, mentre que la resta de grups vam votar a favor. Ens costa uns calés, però és evident que són uns terrenys privats que caldrà comprar i això ja se sabia quan es van començar els tràmits per a l’edificació del nou hospital.

En el torn de preguntes, la Clara Casanovas va demanar pels passos que s’havien fet en relació a la Maternitat d’Elna. El regidor ens va informar que ja s’havia pogut fixar una trobada entre tots dos alcaldes per al 30 de gener, i que ja se n’havia informat el PEHOC i ACUGA, que eren les entitats que havien presentat la proposta.

Finalment, vam acabar amb un sopar de “germanor” (pagant a la catalana, com a ha de ser) per celebrar el final d’any i desitjar-nos un millor 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada