diumenge, 17 d’abril del 2011

Mitja Marató del CNO i Turisme Esportiu

Avui, més de 750 esforçats corredors, han completat la magnífica Mitja Marató de la Garrotxa que ja compleix la seva dissetena edició. El dia era esplèndid i la jornada lúdica especialment recomanable.


És clar que els atletes no venien només atrets pel pernil que s’acabarien enduent si arribaven a la meta final, sinó per gaudir del plaer de practicar esport acompanyat d’altres corredors amb la mateixa voluntat de satisfacció personal. Els guanyadors són el menys important.

De ben segur que més de la meitat dels participants eren de fora de la comarca. I aquí és on des del grup d’Esquerra Republicana hem fet incidència en la idea de Turisme Esportiu.

Què volem dir amb “Turisme Esportiu”?

Doncs bé, entre altres opcions, es tracta que bona part d’aquests atletes aficionats, acompanyats de les seves famílies i amics, tinguin un programa lúdic que complementi la Mitja Marató. Si tants atletes són capaços de desplaçar-se fins Olot per córrer la Mitja Marató, potser una part important voldrien aprofitar per ser-hi tot el cap de setmana si se’ls oferís un conjunt d’activitats: entrenaments a les pistes d’atletisme o a la piscina; tennis o circuits de BTT; passejades a cavall o altres activitats lúdiques...

I qui diu la Mitja Marató, molts caps de setmana estan plens d’activitats d’una atracció semblant o encara més gran, com l’Embardissada, la cursa de la Fageda, la Terra de Remences, etc., i totes les activitats que s’hi podrien anar afegint.

Una opció per explotar, que ens pot acabar situant com a referent del Turisme Esportiu a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada