dissabte, 20 de febrer del 2016

Febrer, Ple glacial

Ple de febrer. Com que l’equip de govern volia presentar el seu Pla de mandat, buit de contingut. Però bé: alguna cosa hi vam poder col·locar...


Resulta que a Olot tenim un padró de 33.944 habitants. De moment, s’hi viu prou bé; a veure si aconseguim que tothom pugui dir el mateix!

També vam aprovar el “Codi de bon govern”, que ens imposa la nova llei de transparència... Com si fins ara no haguéssim intentat assumir les nostres responsabilitats públiques tan bé com hem pogut, i necessitem un “codi” que, sobre el paper, ens marqui el camí!

Modificació del ROM: si no hi ha al·legacions, al saló de sessions hi haurà la “galeria d’olotins il·lustres”, i prou. Ens estalviarem algunes banderes i alguns retrats... Vam demanar que s’identifiquessin tots els retrats i els seus autors, i que es restauressin els que calgués.

I, mocions, ERC vam participaren la moció conjunta sobre la revisió del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya, però sobretot vam presentar una moció per a l’adhesió d’Olot a l’Any Ramon Casas. Pensem que és una bona iniciativa perquè permetrà mostrar que una de les peces fonamentals del nostre museu és el famós quadre “La càrrega” de Casas. Un bon moment per difondre el patrimoni i atraure, de debò, el turisme cultural. La resta de grups va votar a favor de la nostra moció.

I, finalment, un parell de preguntes: sobre el mal servei que dóna la nova concessió d’ambulàncies i les accions que es poden fer des de l’Ajuntament; i la sol·licitud de dignificar el recorregut que segueixen els veïns del barri de Sant Miquel per accedir al barri del Morrot. Per cert que, avui mateix, hem fet un magnífic recorregut amb els veïns pel barri (molt agraïts pel seu interès) en què ens han manifestat, in situ, les seves inquietuds i les seves propostes per tots els racons del barri més poblat de la ciutat (bé, de fet, els barris de Sant Miquel, les Tries i les Mates).


Un altre dia parlarem del “turisme esportiu”... I també dels correbous!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada