divendres, 29 de gener del 2016

Ple de gener, Pla de Cultura

Ple llarg, amb mocions i preguntes. I, som sempre, en destaco el que a mi m’ha semblat més rellevant...



Aprovem el Consell dels Infants: pel març, els alumnes de 5è i 6è ens faran fer un Ple extraordinari i ens presentaran les seves propostes. Ja ho comentarem amb interès, però trobo molt interessant treballar perquè els més joves entenguin que les decisions polítiques afecten el seu quefer diari i que és molt important que s’hi impliquin. Tant de bo el conjunt de la ciutadania en prengui nota. Com hem dit sempre: la política, si no la fas, te la fan...

Hem tornat a demanar l’ampliació de la plantilla de policia. Ho hem fet sempre, però ara que hem sabut per la premsa que Olot és la ciutat gironina amb una ràtio d’agents més baixa potser que intentem posar-hi remei, no? Aquells que busquen el motiu dels problemes de la ciutat per la deixadesa dels altres, potser que mirin què s’hi pot fer des de dins!

També vam aprovar la incorporació d’Olot als estatuts de la Xarxa de la C-17 (o sigui: les poblacions que hi ha a la carretera de Barcelona a Puigcerdà). Olot hi és de ple dret, però resulta que la incorporació del Ripollès al Sistema Tarifari Integrat va passar per alt la Garrotxa... Doncs no sé de què ens serveix ser en aquest lobby de la C-17? De totes maneres, val la pena ser-hi, val la pena demanar que Torelló sigui l’estació d’Olot per anar a Barcelona i val la pena que el STI incorpori els busos garrotxins que s’hi vinculin. És una estratègia de ciutat, de comarca i de país. Però no ens deixem “colar” més gols!

Vam defensar la carta de turisme sostenible i les ajudes a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, també vam presentar (juntament amb OeC) una moció en defensa de les mobilitzacions contra el Plan Hidrológico Nacional. Però el més interessant va ser demanar com estaven les actuacions vinculats al PAES i què es pensava fer el 14 de febrer, dia de la sostenibilitat... Per la resposta del regidor de Medi Ambient, sembla que el 14 de febrer celebrarem Sant Valentí!

També vam demanar com estava la tramitació del Pla de Mobilitat. Per la resposta que va donar el regidor de Mobilitat, sembla que molt d’interès no hi tenen... Veurem!

Finalment, comento el que em sembla que va ser el tema central del debat: la nostra moció sobre la formulació d’un nou Pla de Cultura. L’equip de govern ja ho tenia previst i tots els grups hi van estar d’acord, de manera que el debat públic sobre un nou pla de cultura serà un dels temes importants de la ciutat en aquests propers mesos.

També en cultura, vam demanar com estava la residència cultural i el Consorci Transversal. Doncs bé: sembla que la residència va tirant endavant, però encara haurem d’esperar uns mesos per veure’n els resultats, i que hi ha un interès especial de l’equip de govern per mantenir el consorci Transversal, malgrat les dificultats.


I fins aquí la visió particular del Ple de primer ple de l’any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada