dimarts, 21 d’agost del 2012

Tots amb les festes de Barri!


Aquests dies d’estiu podem gaudir a Olot de les diverses festes de barri. Totes amb la seva personalitat, amb les seves tradicions i, gairebé totes, amb la seva faràndula.


N’hi ha de més noctàmbules, n’hi ha de més familiars, però totes tenen el seu interès. Perquè totes sobreviuen per l’abnegada dedicació d’una colla de veïns (normalment vinculats a les associacions de veïns) que penquen durant gairebé tot l’any per poder muntar unes activitats que siguin prou atractives per als veïns del barri i de la resta de la ciutat.

Aquesta setmana passada vaig poder gaudir d’alguna activitat de la festa del barri de Sant Roc, i el cap de setmana del pregó i del ball dels gegants del barri de Pequín.

No cal dir que són una mostra del dinamisme dels barris, de les ganes que té la gent que la convivència en l’entorn sigui agradable; una mostra que els humans hem decidit conviure en societat i que és essencial que tothom sàpiga on és i que tingui clares les normes perquè l’harmonia domini entre tots els veïns.

El pregó del barri de Pequín, a càrrec del periodista olotí Joan Manel Robles, em va agradar especialment perquè subratllava la idea que els veïns d’un barri solen tenir orígens ben diversos, provenir de llocs ben diferents, però que els uneix la voluntat de saber conviure en l’entorn que els acull. En aquest sentit, com tot Olot, el barri de Pequín és especialment exemplar.

Aquest proper cap de setmana, la cita és la festa del Barri Vell. Com sempre, tothom hi és convidat, i val la pena treure-hi el nas en alguna de les activitats que s’han programat per celebrar-ho.

Mirarem de ser-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada