dimarts, 22 de novembre del 2011

Nou èxit del patinatge olotí


Avui hem tornat a rebre les noies, tècnics, directius, pares i mares del CPAO que han tornat del Brasil amb el subcampionat del món. Vuit anys consecutius a l’elit ja és per si sola una fita envejable; segons com, irrepetible. Sensacional, no podem dir res més: sensacional.


Però, a mesura que vas sabent més coses d’aquest grup formidable, l’admiració augmenta. Avui, en els parlaments commemoratius, s’hi han sumat detalls significatius al que ja ens havia arribat periodísticament: les dificultats afegides d’un campionat que se suspèn per degoters i que s’ha de reprendre gairebé de matinada...

Mantenir el to, el nivell competitiu, en aquestes condicions, ja és una meravella. A més, però, pel que anem sentint, hi ha anècdotes meravelloses: per exemple, animar des de la grada les seves rivals del Reus Deportiu, quan estava en joc un lloc al podi. La competitivitat no està renyida amb l’esportivitat.

Una altra anècdota: quan la interrupció del campionat s’allargava i s’allargava, en aquell moment que a l’esportista li baixa la tensió competitiva, quan el retard fa augmentar el nerviosisme, la intranquil·litat, quan el més fàcil és enfonsar-se, resulta que les noies del CPAO van ser les primeres a animar tot el públic, ballant i engrescant-se, superant la tensió del moment i intentant fer passar l’espera de manera més o menys distesa. La competició no està renyida amb la distracció i la companyonia.

Exemples que any rere any ens van donant aquestes noies i que només poden merèixer la nostra admiració i la nostra felicitació.

A nivell més purament esportiu, però, voldria remarcar una qüestió molt important: vuit anys a l’elit no els ha fet adormir-se als llorers, no els ha fet enquistar-se amb el treball i, sobretot, s’ha anat produint un relleu constant de patinadores que els permet mantenir aquella frescor que tenien en l’inici i que fa preveure que els èxits continuaran. La regeneració és fonamental per a qualsevol entitat, per a un club esportiu és vital. Gent nova, nous triomfs!

Moltes felicitacions a totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada