dijous, 15 de setembre del 2011

Ple Extraordinari a Olot


Avui fèiem a l’Ajuntament d’Olot un Ple Extraordinari en defensa de la immersió lingüística. Algú pot pensar que hi ha hagut sorpreses? Doncs sí!

D’entrada, el PP ha coincidit amb el president del tribunal suprem (això no és cap novetat, evidentment) a l’hora de reclamar que les decisions judicials s’han de complir. Sobretot si el màxim responsable ets tu mateix i estan en la teva línia ideològica (aquest sistema judicial captiu d’una visió centralista d’Espanya, per no dir feixista directament, que només defensa els interessos d’uns...)

PxC, potser seguint aquests mateixos principis ideològics, s’ha escapat per la tangent afirmant que aquest és un tema que respon a una picabaralla electoral entre el PP i el PSOE, sense cap interès per a la ciutadania, que només serveix per distreure dels temes realment importants! I s’han abstingut. Nosaltres, els ulls com taronges...

La gran sorpresa ens ha vingut de la banda del PSC (de fet la moció tenia el suport, a banda de l’equip de govern, d’ERC i del PSC, a més d’altres formacions extraconsistorials, i per tant no podia haver-hi sorpreses...), quan han començat la seva intervenció lamentant que s’hagi convocat un Ple Extraordinari per un tema que no era urgent. Hem acabat posant-hi uns ulls com plats!!!! En fi, tothom té les seves prioritats.

L’equip de govern ha defensat la seva posició favorable que, en línies generals, coincidia amb la nostra. Us copio una part del que hem comentat:

“Haver de defensar d’aquesta manera el sistema educatiu català seria inaudit en un país normal. Un sistema que busca la cohesió social, que defensen la gran majoria dels pedagogs i que fins i tot ha rebut elogis de la comunitat internacional; un sistema que fa més de trenta anys que funciona, que és plenament acceptat per la comunitat educativa i per la gran majoria de la societat, un sistema que fins i tot ha superat el cop d’estat d’en Tejero a diferència d’altres temes que van patir una sotragada uniformitzadora... Doncs ara resulta que la decisió d’uns jutges, amb el suport d’alguns partits molt minoritaris a Catalunya, pot tirar per terra aquest sistema que tots tenim ben assumit.

Val la pena remarcar que la immersió lingüística no va contra ningú, i especialment no va en contra del castellà. Ben al contrari: és el sistema que millor garanteix que tots els alumnes catalans acaben la seva escolarització sabent castellà i que la gran majoria també saben català. A nosaltres ens agradaria que també es garantís que sabessin anglès. Potser és un sistema que s’ha de polir, ampliant les hores de llengua o reduint el nombre d’alumnes per aula, però és el sistema més vàlid per garantir el domini d’aquestes llengües.

En canvi, anar en contra de la immersió sí que va en contra del català, no garanteix que els alumnes dominin el català al final dels seus estudis obligatoris. Vol dir trencar el procés de normalització de la nostra llengua.
Acabem amb una cita del president Pujol: donat el procés recentralitzador de l’Estat, o plantem cara i ens hi enfrontem, o Catalunya desapareixerà com a poble.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada