dimarts, 1 de setembre del 2015

4,5M€

Ple extraordinari a l’Ajuntament d’Olot. Es veu que urgia contractar un crèdit (amb unes condicions ben favorables, és cert) i s’havia de fer abans no s’acabés el mes d’agost...



Feia molts anys que els pressupostos municipals eren de contenció i de reducció de l’endeutament municipal. Havíem arribat a un 98% del pressupost i, d’acord amb la nova llei de règim local, el vam anar reduint, fins als 68% Però es veu que ara ens vénen les presses per fer coses i hem de demanar un crèdit sense saber ben bé a què el dedicarem!
I no ens hi posem pas per poc, el demanem per 4,5 milions (l’endeutament actual és de 18M€, o sigui que ja us en podeu fer al càrrec...)! Motius? Es veu que volem finançar les obres del Firal, els camps del Morrot i la reforma de l’Hospital Vell (perquè les actuacions a l’estadi municipal de futbol es veu que han “caigut” a última hora...).
Tot plegat, molt poc lligat. I no és perquè els grups de l’oposició no en tinguéssim cap notícia fins a última hora, no; sinó perquè ens deixen moltes incògnites: quin és el pressupost d’aquestes actuacions i on són les propostes definitives?, aquestes són les úniques actuacions que pensa tirar endavant l’equip de govern?, on és la dotació per tirar endavant la reconversió del museu dels volcans i el nou estadi municipal?, podem parlar de piscina o d’auditori?, etc.
Evidentment, els grups de l’oposició no en sabem res de res. Entre altres coses perquè encara no ens han presentat la proposta de pressupost per al 2016. Ara bé: l’equip de govern ens tira en cara que som els grups del no perpetu.
Home!, doncs si no ens tenen en compte per a res o no se’ns informa de res o no se’ns consulta res..., potser sí que haurem de dir sempre que no. Potser és el que estan buscant.
En Lluís Juncà, en la seva intervenció defensant la posició d’ERC, ja els ho va dir: no desesperin, que no som el partit del no i confiem que puguem aportar coses en aquest mandat.
Ens sorprèn, però, que ens demanin el nostre suport quan ens assabentem de coses per la premsa o fins i tot quan ja estan fetes...
L’equip de govern ens demana que votem a favor d’un crèdit per 2,5M€ per la reforma del Firal quan no hi ha projecte definitiu ni se sap res de la consulta ciutadana a què s’havien compromès i que ERC sempre ha demanat. I, en canvi, l’equip de govern anuncia a la premsa una consulta sobre la celebració de correbous quan, de fet, es vol consultar sobre un dret fonamental (en aquest cas dels animals) que simplement s’ha d’aplicar. No en teníem cap coneixement i, per descomptat, en som contraris.
O, per exemple, després que l’equip de govern votés negativament a la moció de l’ANC perquè s’alcés una estelada després del pregó de festes, ens assabentem que han decidit posar-la el 31 d’agost. Molt bé! Ens en felicitem! Però segueixen sense informar o consultar res als grups municipals, almenys a ERC-Olot.
ERC-Olot no tenim la intenció de ser els del no perpetu, però és clar que si l’equip de govern tripartit no ens té en compte per a res, després que CDC-UDC-PSC no es queixin.

(A la foto, els cinc regidors d’ERC-Olot per la Via Lliure cap a la independència)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada