dissabte, 28 de setembre del 2013

Ple de festes del Tura


De Festes del Tura per dos motius: primer, perquè l’ordre del dia era molt escàs; i, després, perquè hi va haver moltes intervencions referint-s’hi.


Es va prorrogar el Pla d’Igualtat del període 2009-12, bàsicament perquè cal tenir-lo actualitzat per demanar subvencions. Som conscients que s’està elaborant un nou pla, però vam aprofitar per demanar que el nivell de participació ciutadana sigui semblant al del Pla que vam aprovar el 2008. Se’ns va contestar que aquell era un Pla molt ambiciós en aquest sentit, amb la participació d’Idesga, però que ara... Veurem!

Vam aprovar una modificació de crèdit de mig milió d’euros (bàsicament perquè la dotació del PIE va ser molt més alta que la pressupostada). Em sembla que és important explicar què és això: quan s’acaba l’any, es repassen les diverses partides pressupostades i, per una sèrie de motius molt concrets, resulta que disposem d’uns recursos que no es podien preveure (i que no són consolidats; és a dir, que no tindrem en exercicis posteriors). La modificació de crèdit serveix per aplicar aquests recursos eventuals a actuacions concretes que no han estat pressupostades però que s’ha comprovat que són necessàries. En aquest cas, s’ha hagut d’aplicar a algunes expropiacions, a la construcció dels nous vestidors de l’Estadi municipal, a la Fira Orígens, etc. Hi ha algunes partides menors que podríem discutir, però com que les dotacions més importants corresponen a aspectes amb els quals sempre ens hem manifestat d’acord, vam votar-hi a favor. PSC i PxC es van abstenir.

També es va aprovar inicialment (sense cap al·legació) el projecte d’aparcament de barri de Benavent. Tant de bo l’actuació inicial es pugui ampliar perquè molts més veïns n’acabin veient la viabilitat.

I, fins aquí, l’ordre del dia del Ple. Després van venir els precs i preguntes que ens van allargar considerablement.

ERC vam demanar si hi havia hagut cap modificació en l’adscripció d’alumnes de P3 i se’ns va contestar que enguany s’havia fet com sempre i que, com sempre, hi ha una comissió que revisa periòdicament el procés.

La Clara va fer tot un seguit de demandes: si s’havia fet el seguiment en els primers dies d’obertura de la zona verda de can Tané com havíem demanat, i se’ns va contestar que tot funciona correctament. També va demanar pel parc de Martí i Pol i la possibilitat de mediació perquè l’entorn no quedi brut (ens van confirmar que mirarien de solucionar-ho), sobre la possibilitat d’endarrerir el semàfor de la plaça Clarà (i se’ns va contestar que ho van desestimar per no perjudicar el trànsit), sobre el tancament de l’exposició de la Faràndula a la Sala Oberta 2 (i se’ns va dir que s’havia fet perquè els elements exposats havien de participar en una altra activitat) i també va aprofitar per aplaudir el seny de l’empresa encarregada de la demolició de la plaça Mercat: vam lloar la priorització de la seguretat per sobre dels terminis.

Els que em seguiu, suposo que heu pogut comprovar que normalment no acostumo a explicar detalls que afecten a altres grups municipals, però aquesta vegada no me’n puc estar.

He silenciat totes les intervencions del grup municipal de PxC que tenien a veure amb les seves crítiques a les posicions independentistes, amb els seus escarafalls a l’hora de condemnar el règim franquista..., perquè em semblava donar-los més importància que no tenen. L’últim Ple, però, la seva actitud clarament racista va passar de mida i no puc fer altra cosa que referir-m’hi. El portaveu del grup de PxC va gosar atacar l’ofrena floral a la Mare de Déu del Tura de les passades Festes perquè es va permetre que un “personatge amb un turbant” hi oferís un ram.

Em sembla absolutament intolerable. Quan el mateix capellà convida un membre de la comunitat sikh a participar de les celebracions cristianes en el marc del diàleg interreligiós que ens convé a tots plegats, resulta que el representant de PxC ho considera una ofensa a la seva fe.

Actituds com aquesta no ens convenen, no fan cap bé a la convivència, no són ni tolerants ni democràtiques. Tan difícil és respectar l’opinió dels altres?


Mal regust de boca al final del Ple. A veure si el d’octubre (on s’aprovaran els pressupostos) serà millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada